• Định danh

    Số CAS
    78-83-1

    Công thức phân tử
    C4H10O

    SMILES
    CC(C)CO
    HO

    Nhãn an toàn

    Flammable
    Dễ cháy

    Corrosive
    Ăn mòn

    Irritant
    Kích ứng

    Chỉ số lưu (RI)

    • DB5: 642.0
    • Carbowax: 1086.14
  • Hồ sơ mùi hương

    ngọt 77.25%
    thanh thoát 74.89%
    lên men 73.48%
    cồn 73.27%
    dung môi 67.0%
    rượu vang 52.6%
    dầu 50.48%
    trái cây 42.0%
    mốc 40.31%
    hăng 38.97%

    Scent© AI

  • Thuộc tính

    XLogP3-AA
    0.8 Tan tốt trong MMB, TEC, IAA

    Khối lượng phân tử
    74.12 g/mol

    Nhiệt độ tan chảy

    • -162 °F (NTP, 1992)
    • -108 °C
    • -162 °F

    Nhiệt độ sôi

    • 225 °F at 760 mmHg (NTP, 1992)
    • 108 °C
    • 108.00 to 109.00 °C. @ 760.00 mm Hg
    • 227 °F

    Nhiệt độ chớp cháy

    • 82 °F (NTP, 1992)
    • 82 °F
    • Flash points: 28 °C, closed cup; 37.78 °C, open cup
    • 28 °C c.c.

    Độ tan

    • 50 to 100 mg/mL at 61 °F (NTP, 1992)
    • In water, 66.5-90.9 g/L at 25 °C
    • In water, 8.5X10+4 mg/L at 25 °C
    • Solubility in water at 20 °C: 8.5 wt%
    • Soluble in carbon tetrachloride
    • For more Solubility (Complete) data for ISOBUTYL ALCOHOL (6 total), please visit the HSDB record page.
    • 85 mg/mL at 25 °C
    • Solubility in water, g/100ml at 20 °C: 8.7
    • miscible with alcohol, ether; soluble in water 1 ml in 140 ml
    • 10%

  • Các tên gọi

    • Isobutanol
    • 2-Methyl-1-propanol
    • ISOBUTYL ALCOHOL
    • 2-Methylpropan-1-ol
    • 78-83-1
    • 1-Propanol, 2-methyl-
    • Isopropylcarbinol
    • 1-Hydroxymethylpropane
    • Iso-butyl alcohol
    • 2-Methylpropyl alcohol
NaN trong số -Infinity
Tên CAS Thực vật Tỷ lệ
Myrtle leaf (Morocco) 1 8008-46-6 Myrtus communis L., fam. Myrtaceae 0.05%
Truffle, black (Perigord) Tuber melanosporum, fam. Ascomycetae 21.0%
Basil (Italy) 2 var. hispidum Ocimum basilicum L. cultivar hispidum (Lam.) Chiov., fam. Lamiaceae 0.06%
Rose (Bulgaria) 2 8007-01-0 Rosa damascena Mill., fam. Rosaceae 0.01%
Basil, var. hispidum (Somalia) Ocimum basilicum L. cultivar hispidum, fam. Lamiaceae (Labiatae) 0.06%
Bouea macrophylla fruit (Malaysia) Bouea macrophylla Grif. (B. gandaria Blume x Miq., fam. Anacardiaceae 0.01%
Zizyphus jujuba fruit (Malaysia) Zizyphus jujuba Mill. var. inermis, fam. Rhamnaceae 0.08%
Truffle, white (Italy) Tuber magnatum Pico, fam. Ascomycetae 1.0%
Rose (Turkey) 4 8007-01-7 Rosa damascena Mill., fam. Rosaceae 0.05%
Rose (Turkey) 5 8007-01-0 Rosa damascena Mill., fam. Rosaceae 0.03%
Roman chamomile (Germany) 1b headspace 8015-92-7 Anthemis nobilis L., fam. Asteraceae (Compositae) 0.31%
Psidium cattleianum fruit (R‚union Island) Psidium cattleianum Sabine, fam. Myrtaceae 2.1%
Carob bean extract 1 9000-40-2 Ceratonia siliqua L., fam. Leguminoseae 0.06%
Carob bean powder 2a raw 9000-40-2 Ceratonia siliqua L., fam. Leguminoseae 6.3%
Carob bean powder 2b roasted 9000-40-2 Ceratonia siliqua L., fam. Leguminoseae 0.31%
Truffle, Asian Tuber indicum Cooke et Mass. (T. himalayense Zhang-Minter),fam.Ascomycetae 4.0%
Pineapple pulp Ananas comosus (L.) Merr., fam. Bromeliaceae 1.12%
Geneps fruit (Cuba) Melicocca bijuga L., fam. Sapindaceae 2.1%
Banana passa headspace extract (Brazil) 89957-82-4 Musa cavendishii cultivar nanica, fam. Musaceae 0.8%
Asafoetida (Pakistan) 2 9000-04-8 Ferula assafoetida L., fam. Apiaceae (Umbelliferae) 7.65%